Blog

Program CSR Zara Maju

Pada satu petang, ketika saya mahu pulang daripada pejabat kira-kira pukul 7 petang, saya ada terserempak dengan satu keluarga iaitu seorang pakcik yang bernama Said bersama isterinya (Aini) yang sedang menolak stroller anaknya yang sudah berusia 9 tahun. Saya pun tegur la pakcik Said ni. Pakcik dari mana? Buat apa kat sini? Pakcik Said beritahu […]

Tips Rumah Lebih Sejuk dan Nyaman

Tips Agar Rumah Anda Sejuk dan Nyaman Setiap orang pastinya mengimpikan rumah yang sejuk dan nyaman. Sebenarnya ada beberapa tips yang dapat membantu agar rumah anda sentiasa dalam keadaan sejuk dan nyaman. Di sini kami senaraikan tips sebagai panduan agar rumah anda lebih sejuk dan nyaman. Tips 1. Bina rumah menghadap matahari terbit.  Ini mengelak […]

Site Progress: Pulau Gajah

Assalamualaikum dan haii semua.. Alhamdulillah cuaca baik hari ni, sesi melawat tapak projek pun berjalan dengan lancar. Semasa site visit dilakukan, team kami sempat mengambil beberapa gambar projek rumah klien kami. Jadi alang-alang tu hari ni admin nak kongsikan gambar-gambar tu untuk anda. Manalah tahu lepasni nak buat rumah, tapi buntu nak design yang macam […]

Kesilapan Dalam Mengubah Suai Rumah

Berapa ramai yang kecundang dengan renovation rumah, akibat tak sediakan diri dengan ilmu? Melakukan kerja-kerja pengubahsuaian tidak semudah disangka. Sebaliknya perlu merujuk kepada pihak berkuasa tempatan (PBT) di kawasan masing-masing. Permohonan pelan perlu dikemukakan dan kerja-kerja pengubahsuaian hanya dibenarkan selepas pelan tersebut diluluskan. Ubahsuai biasanya dilakukan bertujuan untuk keselesaan ataupun menambahnilai hartanah tersebut. Walaubagaimanapun, terdapat beberapa […]

Site Clearance: Kuala Berang, Terengganu

Assalamualaikum semuaa, Alhamdulillah cuaca baik hari ni, sesi melawat tapak projek pun berjalan dengan lancar. Hari ni selesai sudah site clearance di Kuala Berang, Terengganu. Semasa site visit dilakukan, team kami sempat mengambil beberapa gambar tapak selepas proses cuci tapak. Jadi alang-alang tu hari ni saya nak kongsikan gambar-gambar tuu untuk anda. Berikut merupakan gambar-gambar […]

Portfolio Terkini

Projek Portfolio 035

Projek: Riduwan Bin A Rahim
Lokasi: Kadok
Maklumat: 3 Bilik, 2 Bilik Air
Luas Lot: 1012sqft
Keluasan Tanah: N/A
Harga: N/A
Status Progres: 20%
20% Complete

Maklumat Lanjut »

Projek Portfolio 034

Projek: Permai Binti Ab Hamid
Lokasi: Pasir Puteh
Maklumat: 4 Bilik, 3 Bilik Air
Luas Lot: 1429sqft
Keluasan Tanah: N/A
Harga: N/A
Status Progres: 20%
20% Complete

Maklumat Lanjut »

Projek Portfolio 033

Projek: Mohd Zulhairi Bin Ramli
Lokasi: Sri Berang
Maklumat: 3 Bilik, 3 Bilik Air
Luas Lot: 1000sqft
Keluasan Tanah: N/A
Harga: N/A
Status Progres: 35%
35% Complete

Maklumat Lanjut »

Projek Portfolio 032

Projek: Zainuri Bin Mat
Lokasi: Kangkong
Maklumat: 3 Bilik, 2 Bilik Air
Luas Lot: 1486sqft
Keluasan Tanah: N/A
Harga: N/A
Status Progres: 50%
50% Complete

Maklumat Lanjut »